Διατροφη

  1. Διατροφη,γυμναστικη και υπνος

    Διατροφη,γυμναστικη και υπνος

    Η διατροφη και η γυμναστικη ειναι οπως ενα ζευγαρι που τεριαζει μαζι.Της περισοτερες φορες με το ζευγαρι αυτο της διατροφης και της γυμναστικης αυτο που θελουμε να πετυχουμε ειναι η το αδυνατισμα,γραμωση,η το χτυσιμο των μυων και ο ογκος,βεβαια και στης δυο περιπτωσεις βοηθαμε το σωμα μας ετσι
    ωστε να εχει της καλυτερες επιδοσεις.

    ...
    Κατηγορίες
    Διατροφη
  2. ποιες τροφες περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα;

    Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι στην πραγματικότητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που τα βρίσκουμε συχνά στα θαλασσινά, ιδιαίτερα υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος, που ζουν σε κρύα νερά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η σαρδέλα, το σκουμπρί, η ρέγγα, η πέστροφα, η αντζούγια, ο σολομός και ο τόννος. Επίσης, το λάδι σόγιας και το λάδι κάνολα παριέχουν ω-3 λιπαρά οξέα.

    Το όνομα ω-3 προέρχεται από τη χημική δομή του λίπους, στην οποία ο τρίτος από το τέλος χημικός δεσμός είναι ακόρεστος (θέση ...
    Κατηγορίες
    Διατροφη
  3. περιέχουν τα λιπαρά ψαριού χοληστερόλη;

    Ναι, περιέχουν και μάλιστα περισσότερη από τα αυγά ή το κρέας! Όμως, τα λιπαρά των ψαριών είναι γνωστά για τη θετική επίδραση που έχουν στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην παρουσία ω-3 λιπαρών οξέων και παρόμοιων πολύ-ακόρεστων λιπαρών οξέων.

    Το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα είναι συνδυασμός της χοληστερόλης που παράγεται από τον οργανισμό και της χοληστερόλης που λαμβάνεται μέσω της διατροφής. Η χοληστερόλη που λαμβάνεται από τη διατροφή παίζει ένα ...
    Κατηγορίες
    Διατροφη
  4. κανει να τηγανιζουμε η να ψηνουμε με ελαιόλαδο;

    Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι το καλύτερης ποιότητας ελαιόλαδο. Περιέχει υψηλή συγκέντρωση ακόρεστων λιπαρών οξέων και μερικές άλλες ουσίες για τις οποίες θεωρείται ότι έχουν θετική επίδραση στην υγεία. Μερικές από αυτές τις ουσίες είναι ευαίσθητες στη θέρμανση. Έτσι, με τη θέρμανση τους, χάνονται μερικές από τις ευεγερτικές τους ιδιότητες.

    Όλα τα λίπη που θερμαίνονται μπορεί εν μέρει να διασπαστούν και να οξειδωθούν. Αυτό μπορεί να επιφέρει το σχηματισμό τοξικών ουσιών. ...
    Κατηγορίες
    Διατροφη
  5. τι είναι τα κορεσμένα και τα ακόρεστα λίπη;

    Τα λίπη στα τρόφιμα ή σωστότερα, τα λιπαρά οξέα τους, είναι κυρίως τριών ειδών, κορεσμένα, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα.

    Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα φέρουν πλήρη αναλογία των ατόμων υδρογόνου στη χημική δομή τους. Αυτός είναι ο τύπος που αυξάνει τη χοληστερόλη στο αίμα και θεωρείται επικίνδυνος παράγοντας κινδύνου για καρδιακά νοσήματα: τα ζωικά λίπη είναι η κύρια πηγή.

    Όταν ένα ζευγάρι ατόμων υδρογόνου λείπει, τα λιπαρά οξέα ονομάζονται ακόρεστα. Δεν αυξάνουν τη χοληστερόλη ...
    Κατηγορίες
    Διατροφη